Şamil Basayev'in Cephe İzlenimleri

Şamil Basayev'in Cephe İzlenimleri

İslam ümmetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birisi olan ve iki bin yedi yılı temmuz ayında şehid düşen Şamil Basayev’in İslam ümmetine miras bıraktığı tek eseri..

İslam ümmetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birisi olan ve iki bin yedi yılı temmuz ayında şehid düşen Şamil Basayev'in İslam ümmetine miras bıraktığı tek eseri, bir mücahidin el kitabı '' Savaş ve Ahlak'' geçtiğimiz hafta ilk baskısıyla yayınlandı.

Bütün hayatını Halkınının özgürlüğü ve İslam dinin hakim olması için harcamış ve bu uğurda canını feda etmiş olan Şamil Basayev'in cephede bulunduğu zamanlarda kaleme aldığı bu eser 111 başlıktan oluşuyor.

İçerisinde Cihad hayatından örneklere yer vererek, Sabır, tecrübe, dostluk, namaz, ihanet, ihlas, bağımsızlık, tevbe gibi bir çok konuya değinen Basayev gençlere tecrübelerini aktararak cihadı doğru anlamaları için yol göstermektedir;

''Bir mücahid tevhide sıkı sıkı sarılır ve şirki reddeder.
Hakikate sarılır batılı reddeder.
Hakka sarılır ve haksızlığı, zulmü reddeder.
Anne ve babasının sözünü dinler ve onlara itaatsizliği reddeder.
Akrabalarıyla ilişkilerini sürdürür ve koparmaz.
Komşularıyla iyi geçinir ve onlara zarar vermez.
Bir mücahid, her iyi davranışa sıkı sıkıya tutunur ve her rezilliği reddeder.''

Tarih sahnesinde bir istatislik olmaktan öteye geçen, tarihe yön veren bir şahsiyet olarak zihinlerimize ve kalplerimize kazıdığımız bu büyük fikir ve eylem adamı, yiğit mücahidin bizlere bırakmış olduğu önemli eserini okumak ve insanlara ulaştırmak üzerimize düşen İslami bir sorumluluktur.

Kitabı temin etmek isteyen kardeşlerimiz Beka ve Misyon yayınlarıyla irtibata geçebilirler.

İrtibat Telefonu: 0212 512 45 43 - 0212 512 51 66

Adres: Çatal çeşme sk. Üretmen Han No 18 Cağaloğlu- İstanbul

Email: samilbasayevkitap@hotmail.com